när den där känslan övergick till rädsla, men inget dåligt nej

Hallå! Kolla på mig. Jag klarar mig! Ser du? Säg att du ser. Du måste se!

Självständigheten har aldrig vart dålig hos mig. Jag fortsätter på de banorna. Det gick ju på en gång, eller hur? För min beslutsamhet har förbättrats under årens lopp. Nu är jag vid mål. Beredd att sätta nya rekord.


natten kommer och hämtar mig mörkret omfamnar mig mer och mer vintern närmar sig






att vara glad är något inlärt beteende just be happy, men saker snurrar precis som jorden

Herr nässpray och fru halstablett är mina bästa vänner just nu. Te är mitt barn. Min förskyldningsfamilj!
So-boken och jag är däremot lite små sura på varandra, likt som min vackra växt i mitt fönster som jag har väll sex gånger den senaste veckan. Vatten har den då inte heller fått, den börjar med andra ord bli vek.
Nu ska jag försöka ta ett litet snack med min so-bok, ett litet vänskaps snack. Sedan ska jag umgås med min allra bästa vän sängen i ungefär sju timmar.

puss & massor av kramar från Josefin


jag borde köpa en drömfångare som fångar upp mina onda drömmar. de gör mig endast rädd. låt mig drömma fint denna natt. kanske om sol och röda små hjärtan bland alla höstens löv.

solen skiner och jag har tagit ett steg i rätt riktning och ett i fel

tillfällig känsla: ingen
gör: dricker te
väder: vackert
låt som spelas: aprilhimlen

en liten så kallad update.


ett beslut är fattat men bara för ikväll imorgon står vi på ruta ett igen redo för att fatta nya beslut

Tjooho vad jag inte alls har tid att sitta och skriva här! Hade visst två prov imorn som behöver pluggas in. Att leva på impuls funkar inte alla gånger, jag kanske skulle behöva strukturera upp min vardag lite. Värt att tänka på..
Texterna i skolan samarbetar inte med mig för fem öre. Tyskameningarna vill inte fastna. Behöver nått speciallim så man kan limma fast de med innuti min hjärna. Men finns sånt? Nej tyvär. So.n däremot går hyfsat skapligt. BNI hit och BNP dit. Yey, I think I think I understand!

Är inne på min tredje kopp te och min tredje vända på  en ut av håkan hellströms skivor. Men jag gillar det. Mitt uppe i allt arbete råkade jag (ja, jag har tagit en hel del pauser/avbrott i pluggandet) skriva en A4 lång text. Woops. Men det bara blev. Sånt blir bara. Jag menar, det låg ju faktiskt papper och penna framför mig. De liksom ropade på mig, jag kan ju inte bara avvisa de? Eller?
I vilket fall så hade jag faktiskt tänkt skriva in den här, nu ikväll. Men det kan jag tala om att det sket sig. Totalt faktiskt.

Jag låter väldigt glad nu. Fast kan tala om att det kan vara lite sarkasm med.. Mitt humör är inte på topp. No, no. Inte alls faktiskt. Därför ska jag lägga ner min ilska/iritation/sorg/ och den lilla smulan energi (japp, blandade känslor till 1000) på mina kära studier för att sedan kunna somna någorlunda tidigt. Min hals mår inte bra av sena kvällas, inte mitt huvud heller för den delen.

Så puss och god natt om det nu var någon som i huvud taget läste denna (ska vi kalla den ovärd? ja, det tycker jag defenitivt) text.

/ Josefin

det var inte bara jag som jag trodde precis som jag hade hoppats men ingen vet hur man tar itu med det







jag funderade
jag testade
jag gjorde

ps. vilsen i mig själv. famlar omkring i total mörker. mina inlägg är mörka. men allt är inte ljust jämt. det är vinter i min själ. natt. solen går upp snart. 

snart? hur lång tid är det? ett till konstigt ord. 

U2 sjunger för mig att det är en vacker dag. och de har rätt, det är en väldigt vacker dag ute.

DET ÄR DEN HÄR DELEN AV MITT LIV JAG KALLAR DEN DUMMA DELEN

jag ska
det är den här delen av mitt liv jag kallar att springa


om det bara fanns ja och nej och bara du och jag

det blåser ute ikväll, det blåser ganska ordentligt. jag har vart ute och tagit luft. blivit genomblåst.
jag var dum och trodde att vinden skulle blåsa bort mina bekymmer och tankar, men mina ej klara vägar är fortfaranda kvar. dimman ligger fortfarande tjock.
i det ena fallet känns det bättre nu. kanske till och med bra. det är bara precis efter jag inte förstår. det är då jag inte kan tänka.

"det är inte det man ser som ger dig problem"
sagt av någon jag inte vet vem det är.


det kommer tillbaka och jag måste ut . ut innan allt sprängs och jag flyger med det

En morgon med ensamheten. Så fruktansvärt skönt. Jag har kollat på Idol-repriser från halv ett. Nu har jag ont i huvudet. Därför ska jag nu åka till min älskade häst och ta en rejäl promenad ute i skogen. Vill inte rida, jag vill bara gå bredvid. Man skapar en sådan kontakt då. Man komunicerar på ett så anorlunda sett. Just därför.

Google translation:
 One morning in solitude. How terribly nice. I have watched Idol reruns from mid one. Now I have a headache. So I will now go to my beloved horse and take a big walk in the woods. Do not ride, I just want to go next. It creates such contact since. It communicates so dating Lund seen. Just because.


IT'S THE LAST ONE, I PROMISE.

Perfekt och normal är två ord jag inte förstår. "Jag skulle vilja vara perfekt". Jaha, och vad betyder det? Perfekt är ett dumt ord. Man brukar säga att; "ingen är perfekt". Men vad är perfekt? Vad betyder perfekt? Vad har ordet perfekt för betydelse? Och när man frågar en person, som har sagt ungefär; "han är så nära perfekt man kan komma" , vad perfekt egentligen betyder så svarar de " men perfekt. asså ja, typ inga fel. men du fattar?". Nej jag fattar inte. Vad är fel? Vad är brister? Vem har bestämt ordet perfekts innebörd? För någon som är perfektionen själv extisterar inte. För alla har sina egna åsikter om vad som är perfekt. Alla har sina egna defentioner. Så släpp det där att vissa personer är perfekta. Alla har brister. Och förresten så finns det ingen person som satt grunden till perfekt. Perfekt är ett för stark ord.

Normal finns inte heller. Det är precis samma som med orden perfekt. Vad är normal? Hur är man det? För vem är en personen som sattes på normaltronen och kröntes till kungen av den normala? Den personen finns inte, and thats it.

Krångligt, förvirrande men sant. Mitt liv består bara av frågor just nu. Frågor som behöver svar snarast innan min hjärna kolapsar. Den består av vägar utan slut. Jag måste hitta ändarna på de. Återvändsgrändarna. Då kan jag känna mig trygg. Avslappnad.


DET FINNS BARA NÅGRA FÅ

Det blev inget kreativt arbete. Det blev en promenad med mina vänner.
There was no creative work. It was a walk with my friends.



I'm confused. I really am. but I don't what to do. i really don't know.

Ska plocka upp symaskinen tror jag. Polcka upp det och vara lite kreativ. Kreativiteten kanske tar över mitt grubblande ett tag. Förhoppningsvis. Men först ska jag vara med min familj och samla lite kraft. Man behöver det också. Även fast deni många fall tjäl min energi så ger den mig något posetivt. Jag bara vet det.

Google translation: Must pick up the sewing machine, I think. Pick it up and be creative. Creativity may take over my brooding for a while. Hopefully. But first I'll be with my family and gather some force. You do it too. Although deni many cases frost my energy it gives me something posed tively. I just know it


NOW I HAVE BLOGLOVIN

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1889641/nittionioluftballoons?claim=6fqpqqhqtjf">Följ min blogg med bloglovin</a>


jag kollade ner och sedan upp efter 3 timmar och 5 min så hade hösten blivit gulare och min tomhet blivit lite utfylld





åtta år har gått fort. den blommiga klänningen i storlek 120 påminner mig om dig och skapar varma vindar mot min kind.


SÖTA SMÅ RÖDA HJÄRTAN

överallt dessa vackra fina söta mitt i det kalla
mitt i det kalla bildas dessa varma små hjärtan
de dyker upp överallt bland höstens varma färger
bland höstens alla löv som ligger på marken och försöker bli jord
därbland gömmer sig även ensamma själar
som vita kalla prickar som kan liknas med snöflingor

hela tiden blåser vindar
de blir kyligare och kyligare för varje dag
men för mig för de med sig hopp
hopp för att du ska överleva denna vintern utan en vit dress
utan att allt försvinner från dig
utan att din värme sakta lämnar din kropp och kallar fram mina tårar

regndroppar droppar fler och fler
för varje droppe som faller ner kommer vintern närmare
och vintern innebär jul
jul innebär ännu en julafton
en julafton som kommer bli anorlundra jämfört med de som varit
allt blir glesare och vi blir mindre och färre

jag vill hitta det röda bland detta som börjar bli grått
som en skattjakt
jag ska hitta kartan som ligger någonstans
fast den är nog redan hittad
jag klarar mig utan karta precis som jag gjort i hela mitt liv
jag har klarat mig hittils så jag säger som jag brukar säga;
jag klarar mig alltid



ännu en bild på mitt röda hjärta mitt i hösten

du kommer aldrig kunna läsa mina tankar

jag är lika hemlighetsfull som hösten


ÄVEN FAST VÄRLDEN ÄR UPPOCHNER SÅ LER JAG,INTE FRIVILLIGT







men den här hösten har någonting fint med sig

VÄRLDENS VACKRASTE FÖR TILLFÄLLET OCH SOLEN LYSER

ge mig en kyss innan du går, att bygga en dröm på

Solen lyser ute och jag ligger inne i sängen under täcket med en hejdundrarnde huvudvärk och en ordentlig hög med läxor på skrivbordet. Tänkte faktiskt sätta på mig en stor kofta, slänga halsduken runt halsen och knyta på mig conversen och ta mig en promenad. Känns behövligt och otroligt skönt.

egentligen är det okej med mig

Att det är helg för mig om en dag känns helt okej. Det kommer bli en bra helg tror jag. Film och innekvällar med vänner hör liksom hösten till. Och har jag sagt att jag älskar hösten? Speciellt dagar som denna. När träden börjar bli gula, röda och oranga, när solen lyser och luften är klar. Nej, jag måste ut nu.

för jag älskar ingen alls sånt där är slöseri med tid


JAG VILL ÅKA TILL LONDON OCH SJUNKA IN I MÄNGDEN. MÅLA MINA TAVLOR SOM JAG DRÖMT OM

ingen vilja alls, bara ett krav på att saker måste bli gjorda.
de kommer inte göra sig själva, det är väl därfifrån den lilla kraften kommer.
men om den tar slut helt har jag ingenting att ta ifrån.
jag behöver ta en promenad och hämta lite ny men då kommer sjukdomen tillbaka.
fast det kan vara värt det.

hallå igen, hur är stan en sån här kväll i augusti när sommarn regnat bort?

jag borde ta tag i allt som har med det här att göra nu.
men jag har inte det modet som krävs.
modet kommer bara när jag inte är jag.
det modet älskar jag att få.
då jag är starkare än någonsin och kan göra vad jag vill.

det var inte bättre förr, men det ska bli bättre framöver.


NU ÄR DET SÅ JAG HAR SPÅTT KLART NU

ett sprängande huvud, extrem trötthet och en samling skolarbete.
u s c h

HALLÅ, JAG HAR BESTÄMT MIG NU. SER DU?

1 timmes vandring i skogen med min underbara häst, det var vad jag behövde. Det är tyst och jag kan tänka. Fundera över det som behöver funderas kring. Kanske lyckades jag till och med få svar under min promenad. Jag tror det, det känns så.
När jag gick där i skogen med min prins bredvid mig så gick det upp för mig, så som det gjort många gånger, att jag verkligen älskar denna vackra varelse. Denna fina häst. Vi gick runt i skogen. Komunicerade med varandra och lekte dragkamp med pinnar. Han är ju faktiskt bara 5 år så det är okej. Han blev galet glad på slutet, bockade och hoppade. Jag sa ifrån, men innerst inne kändes det okej. Helt okej. Han är faktiskt bara ett barn.
Livet går ut på att vara lycklig. Och den här helgen har jag varit det. Väldigt lycklig.



COURTNEY LOVE



hon är stark det är därför
hon har betett sig hemskt det är därför
hon har klarat för mycket därför
hon går mot strömmen därför
hon är inte mänslkigt
just därför tycker jag om henne

fundera är en bra sak men när det inte går är det bara jobbigt och svårt jag vet ingenting det här är värdelöst


©JOSEFIN RINGDAHL


JAG KOMMER ALDRIG KUNNA SE DIG I EN VIT DRESS DU FINNS BARA HÄR PÅ JORDEN


DET VAR JUST DET HÄR SOM FICK MIG ATT FUNDERA ÄVEN FAST JAG VET ATT MINA ÅSIKER OCH KÄNSLOR ALDRIG KOMMMER ÄNDRAS

du kommer ta allt ifrån mig.
personen, mitt hjärta och min lycka.
lika mycket som du ger mig energi tar du den.


INGET KRAV BARA EN ENORM ÖNSKAN






och en liten bit av ilska


DET FINNS EN MAN I DETTA LAND SOM FÅR MIG ATT MÅ BRA

jag ser dig på en gång  ser direkt att det är du  ser bara fega rörelser
men ingen klocka om saknad ringer inuti mig  för jag har glömt
inte förträngt
inte gjort   något med mening  bara glömt
det är försent
vad ska det ge till  vart ska det leda
pilen i mitt hjärta pekar inte ditåt
mitt hjärta pekar inte mot is  mitt hjärta pekar mot värme
värme som ger mig energi och kärlek
att stå sitt kast är en bra grej  sätt dig och fundera


du är bra, alldeles för bra.

vi ses i november, då kommer jag möta lyckan

 

 


NU VET JAG VEM JAG TILLHÖR ÄVEN FAST JAG INTE VILL


fredag blev en hemmakväll för att samla kraft och ork. nu ska jag släppa krav och höga förväntingar och dansa med i virrvarret. hänga med i strömmen och inte tänka. låta alla funderingar lämna min kropp för en dag och leva. leva i den febriga stan. leva med musiken och njuta av vänner. för jag har otroligt bra sådana. antaligen de otroligaste någonsin.


just nu snurrar rummet. en vecka av skola börjar visa resultat genom trötthet. hjärnan samlar mer och information var dag som går. det blir överfullt och övergår till yrsel. men jag ska inte dras med i orkanen som min hjärna orsakar riktigt än. musiken lockar mer än en rörig verklighet. och samma låt spelas för tillfället väldigt ofta. vet inte varför jag har fastnat för den här , det bara blev. den känns passande på något sätt. rätt alltså. den här kan också få visas här. håkan, har han några dåliga låtar?

musiken skriver här. den rör mina fingrar åt mig.




KREATIVITETEN OCH MUSIKEN FLÖDAR









saxen levde sitt eget liv och vips, en jeansväst!



då vill man skrika börja om och stanna kvar
men vem hör en sådan sliten kommentar?
inga svar

sen vill jag skriva allt jag sett så nån förstår
fast inga toner kan förklara hur jag mår



OM JAG KUNDE GÖMMA MIG UNDER VINGEN PÅ GRÅSPARVEN NÄR HON SJUNGER



Oerhört sårbar, men underbart varm.
Trygghet är ordet som visas i min hjärna.
Hela jag slappnar av.
Men ändå är allt så svårt.
Förlåt.
Jag ber verkligen om ursäkt.

Och vännen, förlåt om jag tog illa upp. Men när tårarna bränner bakom ögonlocken känns inget bra.


 



PRECIS SOM BARN SOM DRÖMMER KAN VI DRÖMMA BORT DEN HÄR NATTEN







barn tycker om att leka, det är deras glädje.
men även de förtstår.


jag saknar mitt hav.

 


LIVETS RÄLS

Sätter mig ändå på samma tåg varje dag. Låter det ta mig dit jag ska. Det går längs samma räls, dag in, dag ut. Det är bara när jag drar i nödbromsen, stoppar tåget och kliver av för att göra något jag har lust med det ändras.
Hållplatserna är de samma. Samma namn och samma personer som står på perrongen. Samma armar som tar emot en. Samma ansiktsuttryck. Samma skratt, humor, miner, steg. Allt är likadant. Jag ska börja bygga ett nytt spår. Hämta byggstenar från sådant jag tycker om. Montera upp det nya spåret och lämna de gamla. Försvinna på ett tåg fyllt med musik och glädje. Bort från det alldagliga.

Trevlig resa önskar Livets Räls




JAG LEVER PÅ IMPULS

Idag såg jag en modig tjej. En impulsiv tjej som bestämt sig på 3 timmar. Jag såg henne i spegeln hos frisören..



håret är av, borta. It's disappear. Just gone. En impulsgrej. Var tvungen att prova, som sagt. man lever bara en gång. Så nu har jag bara till axlarna, och jag trivs


MUSIC IS NOT JUST MUSIC

Ännu ett utkast från ännu en deppig kväll med smak av saltvatten. Förstår inte varför, men vissa kväller bara blir.


Hej, jag är musikmissbrukare. Jag är alltså beroende av musik. Musik gör mig hel, jag mår bra av den. Den gör mig varm så jag slipper frysa. Den hjälper mig att hitta känslor när jag är förvirrad, när jag är bortkommen. Som nu. Jag har hörlurarna i, högsta volym, och låter min drog fylla mig med känslor, de kommer som en våg. Liksom väller in i mig, den slår nästan omkull mig. Men jag står kvar. Svajar endast till lite. Tröttheten sköljer också över mig. Jag kanske ska sova på allt som jag känner? Fundera i mina drömmar, komma fram till något. Och när jag vaknar imorgon kommer allt vara solklart. Jag kan sätta på glädjande musik som fyller mig med lycka och glada toner istället för dessa som fyller min kropp nu. De är lite mer grå och dämpande. Men nu ska jag andas in min drog lite till för att sedan sova, drömma, tänka, fundera, vakna. Vakna till ännu en ny dag i mitt liv.
God natt.
love josefin


FÖR LÅNGSAMT, FÖR SNABBT MEN ALDRIG I TAKT










Du tittar i din atlas, bläddrar och gråter

Alla kartor och städer, vatten och platser
Som vi aldrig ska få se
Det är halt och farligt men vi måste få luft

FÖRKYLDNINGAR SKAPAR INTE GLÄDJE

är förkyld. och just nu känns det som någon sitter och trycker ihop mitt huvud.  så hej alvedon och god natt.



längtar tillbaka till ett soligt och varmt Bulgarien


HÖST INNEBÄR INTE BARA MÖRKER, LYCKA OCH GLÄDJE OCKSÅ. LJUS ALLTSÅ

Nu har jag pluggat. Maaaassor. Okej, nej kanske inte maaaasssor men massor iallafall. Och jag borde plugga ännu mera massor, men det finns så mycket annat som lockar. Lägga sig i sängen, kolla upp i taket och lyssna på musik t.ex. Eller facebook... Och ja ni fattar. Jag kommer nog fastna vid skärmen här iallfall. Fast först måste jag skriva om privatdeckare i Sverige på grymt bra svenska och sen.... F-n, ingen vila ingen ro bara slita, bara gno. Nej då, nu låter livet bara extremt jobbigt. Ska trycka på posetivttänkadeknappen nu!

de här fina pojkarna kan få glädja mig lite, sigh no more, no more. One foot in sea, one on shore lalalallalal..


RSS 2.0